Vores opdræt af den hellige birma er for vores familie en seriøs hobby som betyder og fylder meget i vores liv. 
Når en lille ny killing bliver født i vores opdræt, fødes den i vores soveværelse, hvor fødekassen er placeret. På denne måde kan vi holde øje med at fødslen forløber regelmæssigt og sikre at morkatten har det godt samt at killingerne får den bedste start på livet. For at skabe en tryg og harmonisk killing, vendes killingerne fra dag 1 til at være i hænder, hos både de voksne og børnene, hvilket giver nogle, trygge, kærlige, rolige og velsocialiserede killinger. Når killingerne er omkring 2-4 uger flyttes fødekassen ind i killingernes kravlegård. Dette gør vi for at sikre at vores killinger ikke stresse af for magen omkringværende stimuli, og ikke får forvildet sig ud på en opsøgende rute, før de er klar til dette. 

Når fødekassen flyttes i kravlegården påbegyndes bakketræning med killingerne, dette gøres med ikke klumpende kattegrus for at undgå mulige skader der kunne opstå hvis den nysgerrige killing kommer til at spise noget af gruset. 

Når killingerne er omkring 5-6uger, flyttes kravlegården ind i vores stue, og åbnes, så killingerne kan udforske omgivelserne. 

Når killingerne har lært stuen at kende, lukkes der op for resten af boligen, fra den tid og frem til killingerne flytter, deltager de på lige pote med vore andre katte i hverdagens rytmer og rutiner. 

Som udgangspunkt er det vores intension at opdrætte på denne måde, dog kan man ikke altid være sikker på hunkatten er enig, i så fald lader vi hunkatten om at vise os, hvor hun mener hendes killinger trives bedst, der vil komme et punkt hvor killingerne selv går på opdagelse uanset om vi står for det, eller om hunkatten selv gør det. 

Ønsker du at købe en killing til udstilling fra os, skal du vide at selvom killingen ser lovende ud typemæssigt og aftegningsmæssigt, kan vi ikke garantere for den videre udvikling efter killingen er flyttet. Skulle det ønskes at prøve at begynde at udstille, er vi selvfølgelig behjælpelige med gode råd om alt lige fra tilmelding til vask af katten, burgardiner, soignering m.m. 

Hvilket køn skal jeg vælge? 

Alle vores killinger flytter herfra med en nervefast psyke og det sociale væsen der er kendetegnet ved hellige birmaer. Vores erfaringer med birmaerne er at de på flere punkter ligner hinanden meget, og så alligevel ikke helt. Hankattene er maskuline og robuste i deres udseende, og i deres sind, hvor hunkattene kan være lidt mere reservante, men dog alligevel ligeså kærlige som dagen er lang. Som killinger vil hanner såvel som hunner være lige legesyge og sociale. 

Det er først når kattene kommer i den fertile alder der ses forskelligheder i deres adfærdsmønster. Fælles for birmaerne uanset om det er hanner eller hunner, er at de er født med det mildeste og dejligste væsen, de er trofaste, kærlige, og nogle rigtige gode katte, uanset om de købes af familier eller enlige.